lørdag 8. mars 2008

Feil på pc-en?


Mange har sikkert opplevd å få problemer med datamaskinen, enten det nå er programvaren eller selve maskinvaren som er problemet. For folk flest er det ofte ikke godt å vite hvor problemet ligger eller hva man skal gjøre. Her finner du lenkene som hjelper deg å finne feil og reparere pc'en gratis (yppelig for fattige studenter :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Det enkleste og mest effektive man kan gjøre vis man får feil på maskina si, er å ta en kjapp telefon til supporten hos de som har laget maskina. Ikke de som solgte den, men produsenten. De kurses jevnlig i de enkelte modellene / seriene og er de som ofte sitter med mest kunnskap og evne til å hjelpe deg å løse problemet selv, mens de guider deg på telefonen.

Dette er positivt av flere årsaker...

1: Du lærer noe selv også og kan kanskje fikse det selv neste gang, for det blir ALLTID en "neste gang".

2: Du slipper å pakke ned maskina og kjøre til butikken for så å finne ut at den virker der og at det kanskje var routeren din som var problemet.

3: Butikken du kjøpte den hos, betaler en forholdsvis stor sum for at DU som kunde skal få gratis support hos produsenten. Hvis du velger å IKKE benytte dg av denne, men i stedet bruke av salgstiden til en selger som attpåtil kan vesentlig mindre om maskinen og hvordan å feilsøke på den, påfører du selgeren / butikken dobbel kostnad, samt at du antakeligvis må mer frem og tilbake.

Å installere ett program for å finne en softwarefeil, blir helt bak mål, men det er min mening.

Samtlige av maskiner i dag, kommer med gjenopprettingsmuligheter som gir deg muligheten til å resette maskinen til slik den var når du pakket den ut første gangen. Alt av bugs, driverfeil og virus forsvinner.

Les bruksanvisningen.

Mvh Ben.-